HOVEDSIDE BIOGRAFI UTGIVELSER TURNÉPLAN PRESSE KONTAKT


LAILA YRVUM

Langs veien

For Laila Yrvum var det å gi ut en plate med egne tekster og melodier i utgangspunktet noe hun ikke trodde ville skje, men nå er hun ute med albumet "Langs veien" - der alle tekster og melodier er skrevet av Yrvum selv.

Kjøp CD-en Langs veien

Les mer om CD-en Langs veien

 

 


SE MIN ILD

Publikumsfavoritt, tradisjonsinnsamler, folkemusiker, vandrer, visesanger...Laila Yrvum har satt spor etter seg på mange måter. Denne gangen er det bare Laila. Se min ild er essensen av hennes hjertes musikk. Det er dette som er Laila Yrvum i et nøtteskall.
Les mer...

Kjøp CD-en SE MIN ILD -HCD 7207


Lytt til smakebiter fra SE MIN ILD:

Se min ild   -  Ava kei  -  Stevnemøte i mai   -   Du og eg

Les platekritikker...
 


GIA - VISER FRA ET FOLK PÅ VANDRING

CD-en GIA var ugtitt i 2000 på Grappa musikkforlag AS. GIA betyr SYNG på romanispråket. Når Laila Marie ønsket å lage denne CD-en, var det først og fremst for å ivareta taternes eller "de reisendes" visetradisjon slik at barn og barnebarn kunne lære dem.

Kjøp CD-en GIA - HCD 7158


Lytt til smakebiter fra GIA:

Sigøynerstammen   -   Nattergalens sang   -   Et minne dypt i hjertet


 

 


Viser fra et folk på vandring
- slik vi lærte dem

Laila Marie Yrvum og Lasse Johansen gav høsten 2003 ut boka Viser fra et folk på vandring.
Musikken og sangen har alltid vært viktig i de reisendes kultur og historie. Da de gav ut denne boka, var det først og fremst i stor respekt og kjærlighet til arvesølvet som var gitt dem av folket sitt.

Boka inneholder 53 viser, og mange vil nok kjenne igjen mange av visene. Likevel vil dette utvalget synliggjøre de reisendes kultur både når det gjelder tekster og tonalitet. Visene er ofte mollstemte og vemodige, noe som gjenspeiler romanifolkets historie og levemåte.

Utgivelsen er støttet av Norsk kulturfond.

Les mer om boka