HOVEDSIDE BIOGRAFI UTGIVELSER TURNÉPLAN PRESSE KONTAKT

 

Laila Yrvum - Se min ild

Høstens vakreste og varmeste utgivelse...

Publikumsfavoritt, tradisjonsinnsamler, folkemusiker, vandrer, visesanger...Laila Yrvum har satt spor etter seg på mange måter. Denne gangen er det bare Laila. Se min ild er essensen av hennes hjertes musikk. Det er dette som er Laila Yrvum i et nøtteskall.

Mange kjenner Laila Yrvum for det flotte arbeidet hun har gjort med å samle inn musikktradisjonene hos Romanifolket. Blant annet samlet hun inn taterfolkets visetradisjon på CD-utgivelsen Gia (Det betyr syng på Romanispråket) som kom i år 2000. Hennes nye utgivelse, Se min ild, søker å forene flere uttrykk. Ut av den norske folkemusikken og hennes besteforeldres viser, grodde det opp et eget uttrykk som var "bare Laila". Plata gnistrer når dette låtmaterialet møter nøye utvalgte musikere, som med en innlevelse og skaperevne uten sidestykke, får låtene til å sveve rundt Lailas stemme. På platen finnes både tradisjonelle viser, og Yrvums egne. Hver vise har fått leve sitt eget liv, og fått den musikalske drakten som passet best; det hele under mesterlig oppsyn av Laila Yrvum selv, og Tom Lund - som er produsent.

Laila Yrvum er fra Raufoss på Toten, men har røttene sine både fra Tynset i Nord-Østerdalen, og Nordmøre. Sitt daglige virke har hun i Moss i Østfold. Hun holder konserter og foredrag over hele landet, og har i tillegg til Cd-er, også gitt ut boka Viser fra et folk på vandring (2003) sammen med Lasse Johansen.


Mangfoldet av enestående musikere på plata:

Leiv Solberg –bass, mandola, gitar - Oluf Dimitri Røe -fiolin  -  Tom S. Lund –gitar, perkusjon
Andreas Aase –bouzouki, requintas, gitar  - Ånon Egeland-fiolin(solo)
Thomas Henriksen -perkusjon - Einar Olav Larsen-fiolin - Gjermund Larsen-fiolin
Christin Andersen Leine -vokal - Øystein Sandbukt -gitar

-------------------------------------------------------------------


Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7, N-0158 Oslo, Norway

Tlf.: +47 23 35 80 00 | Fax: +47 23 35 80 01
www.grappa.no
| anngunn@grappa.no